Knud Stokbro, 19242012 (87 år gammel)

Født 14. august 1924
Note: AO opslag 49
Søns fødselHenrik Stokbro
2. januar 1966 (41 år gammel)
Søns dødsfaldHenrik Stokbro
21. juni 1975 (50 år gammel)

Årsag: drukning
Note: slægtbogen
Død 13. juni 2012 (87 år gammel)

Begravelse 20. juni 2012 (7 dage efter dødsfald)
Familie med Privat
ham selv
19242012
Født: 14. august 1924Borup, Vraa
Død: 13. juni 2012
hustru
Privat
datter
Privat
datter
Privat
søn
Privat
søn
19661975
Født: 2. januar 1966 41Borup, Vraa
Død: 21. juni 1975
Født

AO opslag 49

Note

Søn af Kristoffer Stokbro og Valborg Christensen - 1956 overtog han fødegården Borupgaard, Borup Vendelboarkivet 60 år Dødsanonce kære mand, far, svigerfar, morfar, farfar og oldefar underskrevet Eva, Inge og Finn, Susanne, Svend og Anne, Anne og Anders, Andreas og Jens, Alexander

1892 på Borup Hede

http://home5.inet.tele.dk/jbombaek/Min-barndoms-Borup.htm Nu bevæger vi os tilbage over banen igen og længere mod øst til de tre gårde "på marken" som vi sagde. Først til Borups dengang største gård Borupgård eller Stokbros gård, som var den daglige betegnelse for gården. Jeg tror der var omkr ing 70 tdr. land jord til gården, som blev drevet af Kristoffer Stokbro og hans kone Valborg. Gården blev drevet på traditionel vis med heste, køer og grise. Der var på gården altid et par karle eller 3 og en pige i huset., dertil ko m så lidt fremmed hjælp af og til, specielt i høsten, som jo dengang var en hektisk tid der krævede mange hænder til de forskellige opgaver.

Stokbros var de første i Borup der fik traktor, en Farmal Cup, en ganske lille traktor, der lige kunne klare en enfuret plov, og som blev brugt til pløjning, såning, radrensning o.l., som supplement til hestene. Den kunne erstatte et spand hest e og det var da også det hesteholdet blev reduceret med ved traktorkøbet. Det var nok i 1948-49 eller deromkring.

For os børn i Borup var denne traktor meget spændende, vi kunne stå i timevis og se på når traktoren pløjede de lange agre fra gården og nordpå. Vi stod der jo også i det lønlige håb at traktorføreren ville forbarme sig over os og giv e os en tur på traktoren. Jeg husker tydeligt en dag vi var en fire fem knægte samlet ved enden af ageren hvor en af sønnerne, vistnok Knud, pløjede. Knud stoppede op ved os og vi kom så på skift en tur på traktoren hele vejen op til gårde n og tilbage igen, en tur der vel tog omkring 10 minutter. En eftermiddag kunne således give 2 måske 3 ture på traktoren. Farmal Cup`en blev med udviklingen i landbruget op gennem halvtredserne hurtigt utilstrækkelig og blev efter et pa r år udskiftet med en meget større og stærkere Allis Chalmars, en orange traktor, som på dette tidspunkt var ret almindelig. Senere er der naturligvis kommet adskillige nye og større traktorer til, men det er en anden sag. Stokbros kom stor t set ikke i vores hjem, men min far havde en del med Kristoffer at gøre idet de begge en årrække var revisorer i mejeriet, hvor de ugentlig mødtes for at revidere og efterfølgende spille kort med mejeribestyrer Bertelsen ( det med kortene va r vist nok det vigtigste ).